Duinwijk - De eerste steen gelegd
In 1823 is de eerste steen gelegd voor de burgemeesterswoning van Schoorl en Groet. De zoon van de eerste burgemeester heeft de steen gelegd. Johannes Cornelis Peeck. Hij is 1 jaar oud. De steen is in de muur gemetseld in de vestibule van Duinwijk.
Het tableau van Schoorl en de Hargervaart
Het tegeltableau in de vestibule. De omgeving is afgebeeld voor de bouw van Duinwijk. Aan de rechterzijde is de Hargervaart zichtbaar. De duinen op de achtergrond groots afgebeeld en op de voorgrond een heerschap die een Goudse pijp rookt.
De burgermeesterswoning voor de grote verbouwing van 1905
Duinwijk voor de verbouwing van 1905 (?). In het rijksarchief wordt aangeven dat het niet bekend is of het huis van oorsprong een balkon met pilaren heeft gehad. Deze foto laat zien dat het huis oorspronkelijk geen balkon met pilaren had. Een bijzondere foto.
De woonkamer rond 1890
De woonkamer rond 1895. De burgemeestersvrouw (rechts), J. van Asperen met een zwart hoofdversiersel. Op de achtergrond een zoon.
Voorzijde huis met vrouw burgemeester (J. Veenhuijsen)
De voorzijde van het huis met een wilde begroeiing. In de deuropening staat de vrouw van de burgemeester Johanna van Veenhuijsen.
Achterzijde Duinwijk
De achterzijde van Duinwijk. Met in de deuropening J.ohanna Veenhuiijsen vrouw van burgemeester A.J. Peeck.
Duinwijk (1970)
Afbeelding van Duinwijk anno 1970. Dit is de foto van de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed. Op de website van de Rijksdoenst staat de uitgebreide beschrijving van het monument. Het is een Rijksmonument met de volgende omschrijving bij waardering:
'De voormalige burgemeesterswoning is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als merendeels gaaf bewaard gebleven woonhuis uit het eerste kwart van de negentiende eeuw, opgetrokken in ambachtelijk-traditionele trant met Empire-interieurelementen.'
Meer informatie op:(https://rijksmonumenten.nl/monument/516021/duinwijk/schoorl/).